Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Een hondenverzekering afsluiten? Hier moet je op letten.

Een hondenverzekering afsluiten? Hier moet je op letten.

3 minuten leestijd

Je wilt er niet te veel bij stilstaan, maar honden kunnen onverwacht ziek worden of iets breken. Net als mensen, verdienen ook viervoeters dan de beste zorg die er is. Tijd om de verzekering van je hond eens onder de loep te nemen. Een hondenverzekering afsluiten? Hier moet je op letten:

De premie verschilt per hond

Hoeveel je voor de verzekering betaalt verschilt natuurlijk per aanbieder, maar ook per hond. Zo is het verzekeren van een teefje over het algemeen iets duurder dan het verzekeren van een reu. Dit heeft ermee te maken dat er bij een teefje complicaties op zouden kunnen treden als ze zwanger wordt. Ook het ras van de hond kan van invloed zijn op de premie. Hondenrassen waarvan bekend is dat er vaak complicaties optreden, kun je vaak alleen tegen een hogere premie laten verzekeren. Zo heeft een Duitse Dog door zijn gewicht een grote kans op gewrichtsproblemen en heeft een Franse Bulldog vaak last van ademhalingsproblemen. 

De dekking

Duurdere premies bieden over het algemeen een hogere en bovendien meer volledige dekking. De dekking van een hondenverzekering ligt gemiddeld tussen de 2000,- en de 5000,-. Ga er niet vanuit dat de duurste verzekering de beste is. Het hangt ook af van jouw wensen. Ben je niet van plan met je hond te fokken en wil je hem laten castreren? Let er dan goed op of je verzekering dit dekt. Dit is namelijk niet heel vanzelfsprekend. Kijk naar je eigen situatie en weeg de dekking en premie tegen elkaar af. 

hondenverzekering afsluiten hier moet je op letten

Welke behandelingen niet worden vergoed, vind je terug in de polisvoorwaarden. Soms kunnen behandelingen wel worden vergoed, maar alleen met daarvoor afgesloten aanvullende modules. Deze modules zijn vaak op ieder moment in- en uit te schakelen. Daardoor kan de hoogte van de premie wisselen.

Het eigen risico

Het eigen risico van hondenverzekeringen is te vergelijken met onze eigen zorgverzekering. Een deel van de behandelingen bij de dierenarts moet je zelf betalen. Sommige verzekeraars hanteren een vast bedrag per geval, andere verzekeraars rekenen een bepaald percentage van de kosten. Dat betekent dat wanneer het eigen risico percentage 15% is, je 150, – betaalt bij een totale rekening van 1000,-. Dat lijkt bij duurdere operaties dus niet zo aantrekkelijk. Maar bij dit risicopercentage geldt ook: Is de totale rekening € 50,- dan betaal je slechts € 7,50. Bij een verzekeraar die een vast bedrag als eigen risico hanteert, zou je in het laatste geval zeker duurder uitzijn.

Welke keuze het beste is, hangt dus af van je wensen- en eisenlijstje, het ras en geslacht van je viervoeter, en je financiële situatie.

Gerelateerde artikelen