Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - De mooiste eigenschappen van een viervoeter

De mooiste eigenschappen van een viervoeter

4 minuten leestijd

Dat onze viervoeters een onderdeel zijn van ons gezin, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. We zijn dol op onze honden én hun eigenschappen. Die eigenschappen kunnen natuurlijk erg verschillen per ras en per hond, maar in deze blog hebben we de zes mooiste eigenschappen op een rijtje gezet die eigenlijk iedere hond heeft. Ben je voor het eerst verliefd geworden op een viervoeter? Dan lees je in deze blog wat voor moois je te wachten staat. Al jarenlange trouwe hondeneigenaar? Dan zal je deze eigenschappen vast herkennen in jouw favoriete viervoeter 🙂

1 Loyaal

Honden zijn sociale dieren. Zij hechten daarom veel waarde aan een band. Een band met andere honden of met zijn of haar baasje. Een sterke band zorgt ervoor dat je hond loyaal wordt aan jou en dit werkt natuurlijk ook andersom. Want wanneer jij een goede band met je viervoeter hebt, heb je ook alles voor hem over. Om deze band te creëren is het belangrijk om vanaf het begin tijd voor elkaar te nemen, consequent te zijn en je hond te overladen met liefde. Zo voelt hij zich thuis en op zijn gemak. De loyaliteit naar elkaar toe ontstaat dan vanzelf. En dan zijn jullie officieel onafscheidelijk. 

2 Vrolijk

Iedere hond heeft natuurlijk wel eens zijn kuren en is soms een beetje chagrijnig (of hangry). Maar over het algemeen zijn alle viervoeters ontzettend vrolijk en dat is toch echt wel één van de mooiste eigenschappen van een viervoeter. Logisch eigenlijk, want honden zijn échte gezelschapsdieren. Het liefst zijn ze de hele dag bij je, zelfs als je de was ophangt of wat mailtjes beantwoordt. Die vrolijkheid laten ze al helemaal zien wanneer je terugkomt van een werkdag of een bezoekje aan de supermarkt. Met een hond als huisdier wordt je altijd warm onthaald als je weer thuis bent. Of jouw slaapkop moet net zijn begonnen aan zijn middagdutje, dan moet je even wachten 😉

3 Zorgzaam

We hebben al eerder benoemd dat honden gezelschapsdieren zijn en dat ze erg loyaal zijn. Dat zorgzaamheid in hun karakter zit, zal je dan ook niet verbazen. Maar deze zorgzaamheid kan zich uiten op veel manieren. Je hond kan je namelijk proberen te ‘troosten’ als je niet zo lekker in je vel zit, of juist erg enthousiast worden als jij dat ook bent. Je bent dus altijd verzekerd van een lotgenoot. 

4 Actief

De meeste honden zijn lekker actief, natuurlijk zitten er wel wat slaapkoppen bij, maar iedere hond vind het leuk om een stevige wandeling te maken of rond te rennen in het bos. Deze eigenschap zorgt er gelijk voor dat jij ook lekker de deur uit gaat. Een half uurtje wandelen met je hond zorgt ervoor dat je hond aan zijn dagelijkse beweging komt én jij ook! Een stevige wandeling van een half uur kan namelijk al wonderen doen voor je gezondheid. En het is natuurlijk ook een stuk gezelliger met z’n tweeën. Met een oudere of zieke hond moet je uiteraard wat rustiger aan doen, maar ook voor hen is het goed om lekker buiten te zijn.

5 Waakzaam

Een fijne eigenschap als je niet zit te wachten op ongewenst bezoek. Zodra je een goede band hebt met jouw hond zal hij altijd aanslaan als er een persoon binnenkomt die hij niet kent. Natuurlijk verschilt het per ras erg wat het verdere verloop zal zijn, toch maar achteruit lopen of in de aanval gaan, maar de ongewenste bezoeker zal onthaald worden met een nodige blaf en grom. Dit geldt niet alleen voor in huis, maar ook tijdens het uitlaten zal je hond strak tegen je aan lopen als hij denkt dat de situatie niet pluis is. 

6 Betrouwbaar

Loyaal, zorgzaam en waakzaam. Deze drie eigenschappen samen zorgen ervoor dat je hond ontzettend betrouwbaar is. Natuurlijk blijven het dieren, maar bij een goede opvoeding en een gesocialiseerde hond hoef je er niet erg bang voor te zijn dat hij onverwachts uithaalt. En natuurlijk is je hond wel eens eigenwijs of doet hij iets wat niet mag, maar vaak kan je daar achteraf hard om lachen. Bijvoorbeeld als de koekjestrommel voor de helft is leeggeroofd. 


Volg je ons al op Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes, handig!

Gerelateerde artikelen