Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - De leukste hondenspeeltuinen van Nederland – deel 1

De leukste hondenspeeltuinen van Nederland – deel 1

3 minuten leestijd

In veel losloopgebieden is het tegenwoordig vrij druk. Door alle wandelaars, mountainbikers, hardlopers en paarden kunnen honden niet meer rustig rondrennen. Daarom komen er in Nederland steeds meer hondenspeeltuinen bij. Omheinde gebieden voorzien van alles waar jouw viervoeter blij van wordt. Een leuk uitje voor hond én baasje!

In de meeste provincies vind je inmiddels wel een hondenspeeltuin. Dus prik een datum, neem lekkere hondensnacks mee en bezoek een van deze favorieten:

Drenthe – Hondenspeeltuin Midden-Drenthe

Inmiddels komen baasjes al 10 jaar naar deze hondenspeeltuin in Beilen. De speeltuin is 0,8 hectare groot en voorzien van een hoog hek, zodat je jouw viervoeter rustig kunt laten ravotten. Plonsen in het hondenzwembad, springen over stokken of banjeren over de trampoline. De vrijwilligers hebben er een echt hondenparadijsje van gemaakt.

De toegang is gratis, maar een (kleine) donatie om de speeltuin te onderhouden en uit te breiden wordt natuurlijk gewaardeerd.

Locatie: Sportlaan in Beilen
Openingstijden: bekijk de website
Toegang is gratis

Leukste hondenspeeltuinen: hondenspeeltuin Midden-Drenthe

Gelderland – Hondenspeelveld Park Lingezegen

Lingezegen is een park in de buurt van Elst. Door het park lopen 3 loslooproutes die je langs / vlakbij het hondenspeelveld brengen. Het hondenspeeltuintje van een halve hectare heeft alles in huis waarmee, waarop en waarin honden zich kunnen uitleven. Een wipwap, slalompoortjes, stapstenen, graafkuilen en meer. 

Combineer jouw bezoek aan het park met een wandeling over een van de loslooproutes en maak ook zeker een tussenstop bij (de horeca van) Landerij De Park.

Locatie: De Park in Elst
Openingstijden: altijd open
Toegang is gratis

Limburg – Hondenspeelweide ‘t Greun Veldje

Laat het maar aan Limburg over om een van de best beoordeelde hondenspeeltuinen van Nederland te hebben. Prachtig gelegen tussen de bossen in Reuver vind je de volledig omheinde Hondenspeelweide ‘t Greun Veldje. Met 1500 vierkante meter hebben viervoeters alle ruimte. Om te rennen, te graven, door buizen te hollen, over toestellen te wandelen en vooral te spelen met elkaar. Ook voor de baasjes is een bezoek aan de weide vaak een gezellige bedoening. Kortom: een leuk uitje voor mens en viervoeter!

Locatie: Bösdaellaan 2 in Reuver
Openingstijden: 7.30 tot 21.00
Toegang is gratis

Noord-Brabant – Hondenzwemvijver Ut Poeleke

Van half april t/m half september moeten waterratten richting Noord-Brabant voor een bezoek aan Ut Poeleke. Deze superleuke hondenzwemvijver heeft alles in huis voor een gezellig dagje uit. Honden klein en groot kunnen lekker zwemmen of pootje baden in de zwemvijver. Hebben ze even geen zin om nat te worden? Dan lopen de viervoeters zo naar de andere speeltoestellen. 

Verder zijn er drankjes verkrijgbaar, is er een toilet en beschikt Ut Poeleke over genoeg (schaduw)plekken voor de baasjes.

Locatie: Scheperstraat 2a in Oeffelt
Openingstijden wisselen per maand
Toegang is €7,50 per hond – reserveer vooraf via de website

De leukste hondenspeeltuinen van Nederland: hondenzwemvijver Ut Poeleke

Zuid-Holland – Hondenspeeltuin de Broekpolder

Bij de Broekpolder hebben ze aan alles gedacht. De mooie hondenspeeltuin is opgedeeld in verschillende velden. Van een speelveld tot een veld voor hersenwerk en een gedeelte om de agility te trainen. Zelfs de puppy’s en kleinere honden kunnen ongestoord ravotten op een eigen gebied. Hun belofte ‘omdat iedere hond recht heeft op een speelplek’ maken ze bij de Broekpolder zeker waar. Een hondenspeeltuin die je zeker eens moet bezoeken!

Locatie: Bronstijdpad in Vlaardingen
Openingstijden: bekijk de website
Toegang is €1,50 per hond

Houd onze website in de gaten, want binnenkort volgt deel 2 van de leukste hondenspeeltuinen van Nederland!

Gerelateerde artikelen