Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Aandacht voor verbinding tussen hond en mens bij Wolfhalla

Aandacht voor verbinding tussen hond en mens bij Wolfhalla

4 minuten leestijd

Marra van ‘Wolfhalla’ runt een kynologisch centrum waarbij de verbinding tussen hond en mens centraal staat. Met haar bedrijf kijkt ze met een frisse blik naar hondenbegeleiding die verder gaat dan traditionele training. Haar focus ligt op het tot stand brengen van een diepere verbinding tussen hond en mens, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en welzijnsgerichte praktijken. Daarnaast is Marra ook baasje van Sarai en Groot.

Van hobby tot beroep

Gevraagd naar haar achtergrond met dieren vertelt Marra dat haar liefde voor honden al van jongs af aan is ontstaan. Mede dankzij de aanwezigheid van honden in haar jeugd. Haar fascinatie voor honden groeide, en na het volgen van meerdere hondentrainingen met haar eerste eigen hond, besloot ze haar passie verder te ontwikkelen. Wat begon als een hobby naast haar reguliere werk, ontwikkelde zich geleidelijk tot een roeping om anderen te onderwijzen in de omgang met hun viervoeters op een natuurlijke en harmonieuze manier. 

“Van kinds af aan ben ik opgegroeid met honden en ontwikkelde ik al snel een speciale band met ze. Mijn interesse in honden groeide snel, en toen ik de eerste hond in huis haalde, begon mijn eigen avontuur met het hebben van honden. Hoewel ik aanvankelijk twijfelde over het volgen van hondentrainingen, besloot ik het toch te proberen. Dit bleek een keerpunt te zijn, waarbij mijn interesse in honden verder werd ontwikkeld. Daarom startte ik met het uitlaten van honden naast mijn werk. Langzaam maar zeker begon ik te kijken naar opleidingsmogelijkheden om mijn kennis te verbreden. Mijn passie voor honden groeide en bereikte een punt waarop ik besloot om anderen te onderwijzen over honden. Op een natuurlijke manier die aansloot bij mijn eigen ervaringen en inzichten.

De ervaringen met haar eigen hond Sarai helpen hier zeker bij: ‘Sarai is een Wolfhond. Ze is een echte oerhond met 30% grijze wolf in haar DNA. Dat betekent dat ze nadenkt voor ze iets doet. Wolfhonden hebben een gezond verstand, zijn voorzichtig en hebben geen werkbehoefte zoals andere honden dat hebben. Als je begrijpt hoe een Wolfhond in elkaar zit en echt de samenwerking met hen aangaat, krijg je er een enorme portie liefde voor terug. Begin van dit jaar heeft Sarai een nestje met 7 pups gekregen. Een van haar zoons – Groot – is bij ons gebleven. Hij is ‘de helft minder oer’ dan zijn moeder, maar naast het verleidelijke, prachtige (wolf)uiterlijk, zit bij beiden onlosmakelijk een bepaald karakter verbonden’, lacht Marra.

Snuffelbos

Een van de unieke concepten van Marra’s praktijk ‘Wolfhalla’ is het ‘Snuffelbos’: een innovatief concept dat exclusief in Nederland beschikbaar is. Het Snuffelbos is een rustige plek om individueel vrij te snuffelen en ontdekken. Een omgeving waarin een hond gewoon even hond kan zijn. Deze unieke omgeving biedt honden en hun eigenaren een stimulerende omgeving waarin ze kunnen werken aan sociale vaardigheden, vertrouwen kunnen opbouwen en samen kunnen genieten van het buitenleven.

Eerst een band opbouwen, dan de rest

Het begrijpen van een hond begint met observatie en luisteren – wat probeert jouw hond je eigenlijk te vertellen? Het is essentieel om de lichaamstaal en communicatiesignalen van je hond te begrijpen door goed naar hem te kijken. Hoewel we honden vaak zien als huisdieren, zijn ze veel meer dan dat; ze hebben behoeften die dieper gaan dan onze perceptie. Elke hond is een individu, met een eigen karakter, leerervaringen, gezondheidstoestand en voedingsbehoefte.

Biologisch voer met aandacht voor het dier

“Een hond moet kwalitatief voer krijgen wat passend is bij het individu. DARF is een kwalitatief goede keuze waar veel verschillende honden het goed op doen. Als de hond gezond is, merk je dat ook terug in zijn gedrag. Ook vind ik het belangrijk dat de dieren die gebruikt worden voor het vlees een goed leven hebben gehad. Het biologische aspect van het DARF vlees is dus extra doorslaggevend. 

Paard is het favoriete vlees van Sarai. Het is een voedzame optie die voor haar geen allergieën veroorzaakt. Ook de pups van Sarai geef ik rauw vlees, zoals DARF, om een sterk immuunsysteem op te bouwen. Ik vind het belangrijk om de pups aan verschillende soorten voedsel te laten wennen, zodat ze alles lusten en gezonde eetgewoontes ontwikkelen.”

Aan andere dierenbaasjes wil Marra meegeven: “leer kijken en observeren en voldoe aan de behoefte van jouw viervoeter. Geef hem eens een langere speellijn, of een snuffelwandeling. Zo ontdek je wat je hond echt ziet en ruikt tijdens een wandeling. Leg dan ook je telefoon weg en geef hem volledige aandacht. Zo creëer je een echt verbinding met elkaar.”

Marra en Sarai

Wil je ook weten welke voeding het beste past bij jouw (misschien wel allergische) hond? Bekijk hier al onze DARF producten en ervaar zelf wat DARF voor jouw huisdier kan doen!

Gerelateerde artikelen