Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘Zijn zwaaiende kont maakt mij steeds weer aan het lachen’

‘Zijn zwaaiende kont maakt mij steeds weer aan het lachen’

3 minuten leestijd

Peter (64) is dol op Schotse Collies. Een liefde die begon na het zien van de serie Lassie. Na vele honden, heeft hij nu Thaigo: een 8-jarige Schotse Collie. ‘Het is soms net alsof ik met een mooie dame op stap ben.’

Thaigo Schotse Collie Darf

Eigenwijs en een echte aandachtstrekker. Dat is Thaigo. Maar dat is niets nieuws voor Peter. Want hij heeft namelijk al 40 jaar Collies. Toch is Thaigo misschien wel zijn allerlaatste trouwe viervoeter. En dat heeft Peter vast laten leggen in zijn naam. ‘Thaigo betekent namelijk ‘laatste liefde’. En ik denk ook echt dat hij dat is. Maar daar wil ik nu natuurlijk nog niet teveel over nadenken.’

Terrassen opengraven

Schotse Collies zijn geen honden die uren in hun mand kunnen liggen. Die moet je bezighouden. ‘Thaigo kan soms echt een drammer zijn. Als hij wil spelen, gaat hij met een speeltje voor je zitten en kijkt hij dwars door je heen. Dat kan hij echt uren volhouden. Doe ik niets? Dan springt hij op en tikt mijn bovenbenen aan. Zo van ‘he, kom op. Speel met me!’ Dat heeft hij altijd al zo gedaan. Dat siert hem wel. En dat is soms ook gewoon heel grappig. Toen ik een aantal jaar geleden een terras bij mijn dochter ging leggen, graafde hij alles weer open. Zat ik daar op mijn knieën alles te vlakken… kwam Thaigo en ja, ik kon weer opnieuw beginnen. Alsof hij het erom deed.’

Thaigo Peter Darf

Wandelingen vol avonturen

Dat Thaigo en Peter al wandelend bijzondere dingen beleefden is een understatement. Enkele wandelingen kostten Peter zelfs geld. ‘Zo werd ik eens bekeurd in het dorp omdat Thaigo losliep. Hij liep strak naast me; zat nog geen meter tussen. Dat kon echt niet volgens een aantal BOA’s. En hoppa een boete van €100,-. Maar nog gekker: in ons dorp ben je verplicht om minstens twee poepzakjes bij je te hebben als je gaat wandelen. Word je gecontroleerd en heb je er maar één, dan kost je dat maarliefst €40,-. Belachelijk.’

Zoals alleen een collie kan

Gelukkig zijn de meeste wandelingen met Thaigo om blij van te worden. Hoe zijn haren bij iedere beweging op en neer dansen, hij voor en achter Peter door huppelt en zijn kont heen en weer wiebelt. ‘Ja, die zwaaiende kont, die maakt mij steeds weer aan het lachen. Soms is het dan net alsof ik met een mooie ‘dame’ op stap ben. Maar Thaigo blijft natuurlijk gewoon een heer.’

Thaigo Schotse Collie

Consequent

Stappen met zo’n ‘mooie dame’ vergt wel veel consequentie. ‘Altijd duidelijk zijn; dat heeft Thaigo wel nodig. Zeker toen hij nog pup was. Zitten is zitten, ook als hij even geen zin heeft. Als mijn vrouw hem uitlaatte, was het belangrijk dat zij net zo consequent was als ik. Anders kon je het wel vergeten.. dan deed hij gewoon waar hij zelf zin in had.’

Veel liefde terug

‘Thaigo is echt een prachthond, met een mooi karakter. Alle liefde naar hem. Iets wat je als hondeneigenaar sowieso moet doen. Honden hebben een kort leven, maar geven je in die jaren toch enorm veel. Geef dat terug. Daar wordt niet alleen je hond gelukkig van, maar ook jijzelf.’

En die liefde teruggeven zit hem ook in z’n voer. Dat geloven we echt. Bekijk het lekkerste vers vlees hondenvoer in onze webshop.

Gerelateerde artikelen