Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Winterpret met je hond: hier moet je op letten

Winterpret met je hond: hier moet je op letten

3 minuten leestijd

Het wordt steeds kouder en de eerste sneeuwvlokken dwarrelen al uit de lucht. Geen redenen natuurlijk om binnen te blijven. Juist alle redenen om nu lekker naar buiten te gaan. Maar hoe dat mét hond? De kou, zijn vacht en de pekel? In deze blog vertellen we je precies waar je op moet letten.

Bomen die bedekt zijn met een laagje sneeuw, ijspegels aan dakgoten en bevroren meertjes. De winter kan een mooi winter wonderland zijn. Maar ook een vieze, natte bedoeling door het strooien van pekel. Waar je ook bent met je hond, let op deze vier zaken:

1. Is mijn hond tegen de kou bestand?

Dat is natuurlijk de eerste vraag die je stelt. Je hond kan sowieso naar buiten, echt geen reden om binnen te blijven. Maar het is soms wel slim om te bedenken wat voor hond jouw hond is. Ligt hij veel binnen of is hij veel buiten? En hoe actief is je viervoeter? Wanneer je trouwe viervoeter altijd bij de kachel ligt, dan is het logisch dat hij of zij slecht tegen de kou kan. Daarnaast scheelt het ook of de hond kort of langharig is.

Ben je veel buiten actief met je hond? Dan hoef je je niet zoveel zorgen te maken. Let vooral even op de kleine honden. Een dekentje kan helpen om de kou tegen te gaan.

Belangrijk is ook dat de hond niet (te) nat wordt. Een natte vacht isoleert namelijk slecht. Reken maar dat je hond het dan razendsnel koud heeft.

2. Sneeuw

Sneeuw is niet alleen mooi, maar ook heel leuk. Lekker rollen, gooien of vangen. Maar houd scherp in de gaten dat je hond de sneeuw niet opeet. Sneeuw is namelijk ijskoud en dit kan vervelende maagklachten opleveren.

3. IJsklonten in de vacht

Vastgeklonterde sneeuw dat ijs wordt; met een wandeling in de sneeuw is het bijna onmogelijk om te voorkomen. Vooral bij honden die een lange of krullende vacht hebben. Trek de klonten niet zomaar uit de haren, maar laat het smelten en droog de vacht daarna goed.

4. Pekel onder de kussentjes

Sneeuw en pekel gaan bijna hand in hand met elkaar in Nederland. Alleen is pekel veel minder leuk dan sneeuw. Pekelzout blijft namelijk aan de voetkussentjes van je hond zitten en dat kan irritaties opleveren. Voorkom dit door de kussentjes in te smeren met vaseline. En om na de wandeling even de poten af te nemen met lauw water. Zo weet je zeker dat er niets is blijven hangen.


Met deze blog hopen we je wat tips te geven om met nog meer plezier het winterse weer te trotseren. Veel winterpret! Zijn er dingen die jij nog extra doet? Laat het ons weten op Facebook.

Gerelateerde artikelen