Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘We kunnen ontzettend veel van onze huisdieren leren’

‘We kunnen ontzettend veel van onze huisdieren leren’

3 minuten leestijd

Een kruising tussen een Chihuahua en Yorkse Terrier en een kruising tussen een Teckel en Jack Russel, dat zijn DJ (10 jaar) en Nina (4,5 jaar). De hondjes van Angela van der Ploeg. In het dagelijks leven is zij dierentolk en medium. Ook Angela gebruikt al jaren voeding van DARF voor haar kleine viervoeters. De perfecte voeding voor gezonde honden als je het aan haar vraagt. Angela vertelt het verhaal van haar viervoeters en zichzelf.

Naast haar werk als dierentolk en medium probeert Angela in haar vrije tijd iets te ondernemen met DJ en Nina. ‘Ik probeer altijd een paar keer per week een lange wandeling te maken. DJ doe ik er niet echt een plezier mee, want meneer begint echt oud te worden. Als ik thuis kom van werk rent hij mij altijd weer lachend tegemoet, heel aandoenlijk met zijn grijze snuit. Al kan hij hier en daar ook wel wat chagrijnige buien hebben.’

Het karakter van Nina is weer compleet anders. ‘Nina is een blij ei. In het begin was ze niet zo zelfverzekerd en kwam ze over als onderdanig meisje. Nu is ze onwijs vrolijk en zelfverzekerd. Een compleet verschil ten opzichte van het begin. Het was erg fijn om een vrolijk hondje in ons huis te hebben want ze kwam best kort na het overlijden van ons andere hondje – Sophietje – op ons pad. Het heeft echt zo moeten zijn.’

Bijzondere ervaring

Een van de bijzonderste ervaringen van Angela met een van haar huisdieren was met Bouvier Zorra. In 1992 is zij geboren en na 10 weken mocht zij het, zelf gefokte, nest verlaten. ‘Na een tijd hoorde ik dat Zorra mishandeld werd. Ik ben er toen achteraan gegaan en heb haar terug gehaald. Een van de beste beslissingen uit mijn leven. Ze is tot haar dood bij mij gebleven.’

Een uitstekende optie

‘Een aantal jaar geleden kreeg DJ last van zijn huid. Hij kreeg veel schilfers en het zag er om eerlijk te zijn niet uit. Ik ben toen op zoek gegaan naar voeding die ervoor zou zorgen dat het minder werd. Het werd uiteindelijk KVV. Eerst van een ander merk, maar toen de leverancier dit niet meer leverde ben ik op zoek gegaan naar een ander merk. Mijn trimster gaf mij DARF als tip en ik heb dat toen direct aangeschaft. Eerst heb ik meat4dogs uitgeprobeerd, maar ben daarna overgegaan op DARF Caspar. Dit omdat hier geen kip in zit. Voor kip is DJ allergisch, net als granen. DARF Caspar was dus een uitstekende optie.’

Volgens Angela zijn er ontzettend veel voordelen aan het voeren van vers voer. ‘Ik ben mij ervan bewust dat deze voordelen niet voor iedere hond gelden, maar als mensen mij vragen stellen over voer zal ik vers voer adviseren. Al helemaal omdat er in brok toch ingrediënten zitten waar 8 van de 10 honden niet tegen kunnen. Ik ben blij dat ik ooit overgestapt ben naar KVV.’

Leren van onze huisdieren

Als dierentolk geeft Angela onze lezers graag nog een advies mee. ‘We kunnen ontzettend veel van onze huisdieren leren. Ieder dier spiegelt zijn eigenaar. Als je de signalen die je huisdier je geeft kan begrijpen, weet je wat je huisdier jou wilt vertellen. Je kan besluiten om daar wat mee te gaan doen. Het zal in je eigen voordeel zijn en dat van je huisdier zijn!’


Op de hoogte blijven van alle DARF producten en nieuwtjes? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Gerelateerde artikelen