Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Op vakantie: wie past er op de kat?

Op vakantie: wie past er op de kat?

3 minuten leestijd

De tijd van vakanties is weer aangebroken. In de meeste gevallen neem je jouw kat niet mee op reis. Maar wie past er dan op hem of haar? Hopelijk kun je met onze ideeën straks met een gerust hart op vakantie.  

Op vakantie in een pension

De keuze is tegenwoordig reuze als het gaat om pensions. Het ene pension is nog luxer dan het andere. Bij veel pensions is het voor een kat zelf ook een beetje vakantie. Als je ervoor kiest jouw viervoeter onder te brengen bij een pension, moet je met een paar punten rekening houden:

  • Je kat moet ingeënt zijn. Vaccinaties tegen kattenziekte en niesziekte zijn verplicht. Volgens de richtlijnen dient het kattenziekte vaccin 3-jaarlijks herhaald te worden en het niesziekte vaccin elk jaar. Pensions zijn vrij om zelf aanvullende eisen te stellen
  • Is je kat niet gediend van andere katten? Niet elk pension heeft de mogelijkheid katten apart te plaatsen. Geen handige plek dus om hier een niet-kattenliefhebbende kat te brengen. Ook als ze wel apart geplaatst kunnen worden, is het verstandig van te voren aan te geven dat jouw kat zich liever niet onder andere viervoeters begeeft. 
  • Maak duidelijke afspraken over voer. Vaak is het geen probleem als je eigen voer meegeeft, maar overleg dit voor de zekerheid. Dit is extra belangrijk als je kat een allergie of intolerantie heeft. 
  • Verdiep je van te voren in kosten en verzekeringen. Wat kost het pension per dag/nacht? Kunnen er onverwachte kosten bijkomen? Mocht er onverhoopt iets gebeuren, hoe is dan de verzekering geregeld? Heb je geen kleine lettertjes over het hoofd gezien?
  • Laat je kat, voordat deze langere periode uit logeren gaat, een keer een proefdagje en -nachtje blijven. Zo leert jouw viervoeter de omgeving en de pensionhouder(s) vast een beetje kennen en weet je zeker dat je kat het tijdens jouw vakantie naar zijn zin heeft. Klikt het toch niet? Voel je dan niet bezwaard een ander pension te zoeken. 

Kattenoppas in huis

Een oppas bij je thuis laten komen kan natuurlijk ook. Er zijn speciale bemiddelingsbureaus die je koppelen aan een oppas bij jou in de buurt. Niet alleen handig voor de kat: met iemand in huis is de kans op inbraak een stuk kleiner en de oppas kan meteen je plantjes water geven 😉 Liever geen onbekende in huis? Misschien is er wel een bekende in je omgeving die zelf niet op vakantie gaat, maar het heerlijk vindt een paar weken of een paar weken van huis te zijn. 

Uit logeren

Zijn een oppas in huis of een pension niets voor jou kat? Dan is logeren bij een bevriende kattenliefhebber een betere oplossing. Geef je kat wel een dekentje of mandje met de geur van thuis mee en zoveel mogelijk van de andere noodzakelijkheden zoals haar eigen voerbakje, speeltje en een krabpaal of -lat. Zorg dat je kat in deze nieuwe omgeving ook verstopplekjes en uitkijkposten heeft. Zo voelt ze zich vast iets sneller op haar gemak.

Wie er ook op jouw kat past als je op vakantie bent. Het belangrijkste is uiteindelijk dat jij, de oppas en natuurlijk je spinnende vriendje zelf er een goed gevoel bij hebben.


Heeft jouw kat het naar haar zin als ze uit logeren is? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

 

Gerelateerde artikelen