Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Op vakantie: wie past er op de hond?

Op vakantie: wie past er op de hond?

3 minuten leestijd

De tijd dat we vakanties boeken is weer aangebroken. Meestal is het hartstikke gezellig om je hond mee te nemen op vakantie, maar dat is niet altijd mogelijk of handig. Wie past er op de hond als hij niet mee kan? Hopelijk kun je met onze ideeën straks met een gerust hart op vakantie.  

Logeren bij familie of vrienden

Heb je wel eens aan jouw neef gedacht die altijd ravot met je viervoeter als hij op visite is? Die vriend die andere honden altijd graag even uitlaat met zijn kinderen? Of je ouders, met wiens hond het altijd zo goed klikt? In het kader van ‘nee heb je, ja kun je krijgen’ zou je natuurlijk kunnen vragen of zij in de vakantie een logee willen. En misschien kun jij op hun huisdier passen als zij er eens tussenuit willen?

Oppas in huis

Een oppas bij je thuis laten komen kan natuurlijk ook. Er zijn speciale bemiddelingsbureaus die je koppelen aan een oppas bij jou in de buurt. Niet alleen handig voor de hond: met iemand in huis is de kans op inbraak een stuk kleiner en de oppas kan misschien meteen je plantjes water geven 😉 Liever geen onbekende in huis? Misschien is er wel een bekende in je omgeving die een huis met een tuin heerlijk vindt voor een paar weekjes. 

Op vakantie: wie past er op de hond?

Op vakantie in een pension

De keuze is tegenwoordig reuze als het gaat om hondenpensions. Het ene pension is nog luxer dan het andere. Bij veel pensions is het voor een hond ook een beetje vakantie. Als je ervoor kiest je hond onder te brengen bij een pension, zijn er aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Je hond moet ingeënt zijn. De meeste dierenpensions stellen de jaarlijkse cocktail-enting en de aparte kennelhoest-enting verplicht. Maar vraag het, als je twijfelt, voor de zekerheid even na. 
  • Is je hond niet gediend van andere honden? Niet elk pension heeft de mogelijkheid honden apart te plaatsen. Geen handige plek dus om hier een niet-hondenliefhebbende hond te brengen. Ook als ze wel apart geplaatst kunnen worden, is het verstandig van te voren aan te geven dat jouw hond zich liever niet onder andere viervoeters begeeft. 
  • Maak duidelijke afspraken over voer. Vaak is het geen probleem als je eigen voer meegeeft, maar overleg dit voor de zekerheid. Dit is extra belangrijk als je hond een allergie of intolerantie heeft. 
  • Verdiep je van te voren in kosten en verzekeringen. Wat kost het pension per dag/nacht? Kunnen er onverwachte kosten bijkomen? Mocht er onverhoopt iets gebeuren, hoe is dan de verzekering geregeld? Heb je geen kleine lettertjes over het hoofd gezien?
  • Laat je hond, voordat hij langere periode uit logeren gaat, een keer een proefdagje en -nachtje blijven. Zo leert de hond de omgeving en de pensionhouder(s) vast een beetje kennen en weet je zeker dat je hond het naar zijn zin heeft. Klikt het toch niet? Voel je dan niet bezwaard een ander pension te zoeken. 

Wie er ook op jouw hond past als je op vakantie bent. Het belangrijkste is uiteindelijk dat jij, de oppas en natuurlijk de viervoeter zelf er een goed gevoel bij hebben.

Heeft jouw viervoeter het naar zin als hij uit logeren is? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

 

Gerelateerde artikelen