Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘Mijn hond is als een spiegel voor me’

‘Mijn hond is als een spiegel voor me’

4 minuten leestijd

Abby van drie jaar is een kruising tussen een flatcoated retriever en een zweethond. Bijna drie jaar oud en een enorm blij ei. Suzanne is haar trotse eigenaar en geniet iedere dag van haar aanwezigheid. Maar naast het opvoeden van Abby is Suzanne bijna iedere dag druk met honden. ‘Al ruim 13 jaar heb ik een hondenuitlaatservice in Apeldoorn. Ik val inmiddels écht onder de oude garde. Sinds kort ben ik ook gedragscoach. Alles wat ik heb geleerd over de hondenpsychologie komt perfect van pas bij het opvoeden van Abby, die voorheen beslist niet alleen kon zijn.’

Een kruising tussen een flatcoated retriever en een zweethond is normaal gesproken niet makkelijk te vinden, maar Suzanne is het gelukt. ‘Bij toeval kwamen we dit nest online tegen en ik dacht: ja, dit is er één. Na al die jaren ervaring met honden wist ik waar ik op moest letten bij het uitzoeken van een pup. We zijn inmiddels drie jaar verder en hebben enorme stappen gemaakt in de tussentijd.’

Een blij karakter

In Abby’s karakter staat volgens Suzanne een blij ei centraal. ‘Ze is erg blij en sociaal. Ze kan goed met andere honden, maar kan zichzelf ook prima vermaken.’ Al was dit laatste niet altijd zo. ‘Abby kon in het begin écht niet alleen zijn. Vanaf 10 weken nam ik haar wel al mee met de uitlaatservice, maar zodra ik een boodschap ging doen was het mis. Hierin belemmerde zij mij enorm dus ik moest op zoek naar een passende oplossing voor dit probleem. Uiteindelijk heb ik dit gevonden door mij te verdiepen in hondenpsychologie.’

Trainen én opvoeden

‘Met behulp van de kennis vanuit de hondenpsychologie heb ik Abby kunnen leren om alleen te zijn. Doordat ik zelf rustiger en kalmer was, wat overigens een harde les was voor mij, werd Abby ook rustig.’ Door de juiste lichaamstaal en de juiste dosis energie heeft dit duo veel stappen kunnen maken. ‘Abby is één grote spiegel voor mij. Ze is snel overprikkeld dus we moesten veel rust inbouwen. Iets wat ook goed was voor mij. Ik zeg ook altijd tegen mijn klanten dat je de hond ook moet opvoeden, in plaats van alleen maar trainen. Zo bereik je samen uiteindelijk veel meer. En rust, energie en lichaamstaal staan hierin centraal.’ 

Een tip van Suzanne: lees het boekje over kalmerende signalen van de hond. Als je het aan haar vraagt is deze informatie essentieel in het opvoeden van jouw viervoeter. 

Actief én een knuffelbeer

Abby kan erg actief zijn. Daarom heeft Suzanne regelmatig speurwerk met haar en de uitlaatgroep gedaan. Dit houdt ze scherp en ze vermaken zich zo uitstekend tijdens een wandeling. Maar ook Suzanna blijft zich verbazen over haar hond. ‘Ik verbaas me er altijd over hoe lenig en snel Abby is. Maar ze kan ook ontzettend hoog springen. Boomstammen of lange tafels met banken. Het houdt haar allemaal niet tegen. Ze kan zich compleet uitleven tijdens een wandeling en in bomen klimmen, maar thuis is ze een ontzettende knuffelbeer.’ 

Glanzende vacht

Bij Suzanne thuis krijgen de drie katten én Abby Vol bites brokken. ‘De voeding van Vol bites zijn een gezonde en goede brok. Het is een mooi mengsel van vlees zonder toevoegingen.’ Sinds Abby deze Vol bites krijgt is haar vacht nog meer gaan glanzen, maar ook bij een kat is het resultaat goed te zien. ‘We hebben een kat die een echt een doffe vacht had. Sinds het voeren van de Vol bites is deze vacht enorm gaan glanzen.’ Daarnaast is Suzanne erg te spreken over het gebruik van de Vol bites. ‘In vergelijking met andere brokken heb ik weinig nodig voor zo’n actieve hond als Abby. Erg duurzaam dus. En de prijs-kwaliteit verhouding is ook erg goed. Ook de katten eten steeds minder doordat ze door de vele voedingsstoffen eerder vol zitten.’

Gerelateerde artikelen