Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Met de hond naar het water: waar moet je op letten?

Met de hond naar het water: waar moet je op letten?

2 minuten leestijd

De ene hond blijft lekker op het droge, de andere duikt meteen het water in en weer een andere hond houdt het bij pootjebaden. Ga je deze lente met je hond naar het water: houd dan rekening met deze aandachtspunten. 

Zorg dat je hond ruim van tevoren eet

Geef je hond minimaal een uur voordat hij gaat rennen of zwemmen een maaltijd. Hiermee beperk je het risico op een maagkanteling. Afhankelijk van het tijdstip waarop je naar het strand gaat, kun je er ook voor kiezen je hond naderhand te voeren. Om dezelfde reden is het dan wel belangrijk dat hij goed is uitgerust voordat hij gaat eten. Wil je je hond toch kort van tevoren wat snelle energie meegeven? Kijk dan eens bij onze PETT snacks.

Laat je hond in veilig water zwemmen

Met name in warmere perioden is het belangrijk dat je voor je hond een zwemplek kiest waar het water ‘beweegt’. In stilstaand water is namelijk een grote kans op bacteriën. Staat er een geel bord metblauwalg’ in het water? Blijf dan uit het water. Hou bij bewegend water natuurlijk wel de (onder)stroming in de gaten.

hondenstrand

Meenemen voor je hond naar het water

De strandtas vul je niet alleen voor jezelf als je naar een (honden)strand gaat. Ook voor de hond mogen een aantal items zeker niet ontbreken.

  • Drinkwater
    Geef je hond voldoende te drinken, zodat hij zijn dorst niet lest met zeewater of water uit een meer of plasje. Dit kan zoutvergiftiging of zoals eerder benoemd blauwalgvergiftiging veroorzaken.
  • Handdoek
    Droog je viervoeter snel af als hij gezwommen heeft. Anders kunnen huidproblemen ontstaan, zoals huidontstekingen.
  • Parasol
    Honden kunnen ook verbranden. Zorg dus altijd voor een schaduwrijk plekje (als er geen bomen in de buurt zijn).

Zorg dat je hond geënt is

In open water kan de ziekte van Weil voorkomen. Deze ziekte, ook bekend als Leptospirose, wordt veroorzaakt door bacteriën in afscheiding van ratten. De bacterie komt binnen via de huid en slijmvliezen (zoals mond en ogen). Vanuit daar gaat de bacterie via het bloed naar de nieren. Deze afscheidingen kunnen bij mens en dier nierfalen en leverfalen veroorzaken. Gaat je viervoeter graag het water in? Zorg ervoor dat hij is gevaccineerd tegen de ziekte van Weil.

Duikt jouw hond graag in het diepe? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

 

Gerelateerde artikelen