Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Je hond uitlaten in het donker

Je hond uitlaten in het donker

3 minuten leestijd

In de winter is de kans groot dat je je hond zeker twee keer per dag in het donker uitlaat. Hoe je kun je je hond veilig uitlaten in het donker en hoe zorg je ervoor dat je viervoeter niet bang is? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje.

Laat je hond aan het donker wennen

Als pups niet leren dat wandelen in het donker even normaal is als wandelen in het licht, is het er een kans dat ze een angst ontwikkelen voor de donkere momenten buiten. Laat je viervoeter dus op een zo jong mogelijke leeftijd wennen aan donkere omstandigheden. Neem ze geregeld een klein stukje mee wandelen in het donker. Als het goed gaat beloon ze de eerste keren met wat lekkere hondensnacks

Oefen de route

Voor veel baasjes en hun hond is de laatste wandeling elke avond hetzelfde rondje. Loop je toch een keer een andere route? Bewandel die dan eerst een keer als het licht is. Zo weet je zeker dat er geen obstakels zijn waar jij en je hond in het donker over kunnen struikelen.

Geef een goed voorbeeld

Honden voelen het aan als hun baasje bang is in het donker. Een hond kan daardoor erg onzeker worden. Het is dus belangrijk dat je rust en zelfvertrouwen uit uitstraalt – blijf rustig, loop recht op, business as usual 😉 – zo geef je een goed voorbeeld aan je hond. Jullie zijn niet bang en kunnen samen de donkere wereld aan! 💪

Hou je hond aan de lijn

In het donker is het altijd verstandig de hond aan de riem te houden. Een hond kan in het donker namelijk veel beter zien dan jij. Een konijn of kat kan voor jou ongezien in het gras blijven zitten, maar zal bij veel honden niet aan hun aandacht ontglippen. In het donker is de kans ook groter dat je hond van – onverwachte – geluiden schrikt. Veel viervoeters zetten het op een lopen als ze ergens van schrikken. 

Samen shinen

Zorg dat jullie beide worden gezien. Dit kan door een reflecterende halsband of riem voor de hond en voor jou een reflecterend vest. Met een lichtgevende halsband en (hardloop)verlichting zijn jullie nog beter te zien. Heb je geen lichtgevende halsband? Je kunt natuurlijk ook een het fietslampje even van je fiets halen en aan de halsband vastmaken.

Hoe laat jij je viervoeter shinen? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen