Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Hoe kies je een hondenhotel?

Hoe kies je een hondenhotel?

3 minuten leestijd

Wanneer je je zomervakantie boekt, is het slim om direct na te denken over een prettig onderkomen voor je hond. Hoe kies je een hondenhotel? We leggen je graag uit waar je dan rekening mee moet houden. 

Wat is een hondenhotel?

Een hondenhotel of hondenpension is een logeeradres waar je tegen betaling je viervoeter tijdelijk – voor enkele dagen tot weken – laat logeren. In tegenstelling tot een asiel haal je hier je hond weer op na de je vakantie. Een hondenhotel is hetzelfde als een hondenpension. Dat ‘hotel’ iets fancier klinkt dan ‘pension’, betekent niet dat je hond bij de laatste niet helemaal in de watten gelegd kan worden 😉

Hoe kies je een hondenhotel?

Ga niet direct voor het eerste hondenhotel wat je tegenkomt, maar vergelijk en ga af op ervaringen van anderen.

 • Bezoek websites, Facebookpagina’s en Instagrampagina’svan een hondenhotel. Hier vind je ook vaak verhalen en ervaringen van andere hondenliefhebbers. 
 • Vraag vooral vrienden, familie of collega’s die al eens gebruik maakten van een hondenhotel naar hun ervaringen. 
 • Breng zelf een bezoekje aan het hotel voordat je jouw hond erheen brengt. Dit geeft je de beste indruk die je kunt krijgen. Neem je hond gerust mee om te weten of hij zich op zijn gemak voelt. Let bij je bezoekje op de volgende punten:
  – Kunnen honden altijd bij drinkwater;
  – Verblijven honden samen of alleen in een verblijf?
  – Mag je eigen voer meegeven?
  – Zijn binnen- en buitenverblijven schoon;
  – Worden honden vaak en lang genoeg uitgelaten
  – Wat is het protocol als een hond medische zorg nodig heeft?

Hoe kies je een hondenhotel?

Is het ras van jouw hond welkom bij het hondenhotel?

Niet alle hondenhotels accepteren alle hondenrassen. Rijksoverheid heeft in het verleden een lijst opgesteld van hoog risico rassen (HR honden). Hoewel de lijst niet meer geldt, zijn bij sommige hondenhotels honden die op deze lijst stonden, nog steeds niet welkom. 

Twijfel je of het verblijf van jouw keuze het ras van jouw hond accepteert? Overleg dan even met het hondenhotel voordat je een plekje reserveert voor je viervoeter.

Moet jouw hond entingen hebben?

In hondenhotels moeten honden ingeënt zijn. Alleen hierom al is het verstandig op tijd contact op te nemen. Zo heb je nog de tijd om ervoor te zorgen dat je hond tijdig de gevraagde inentingen heeft gehad. Checken (en eventueel behandelen) van vlooien en wormen is ook een must voordat je hond naar een pensioen gaat. Ook bij ophalen is dit weer aan te raden.

Wanneer boek je een hondenhotel?

Goede hondenhotels zitten vaak al ver van tevoren vol. Voor de zomervakantie – maar ook andere schoolvakanties – is het daarom slim al een paar maanden van te voren een plekje te reserveren. 

Kies je niet voor een hondenhotel, maar neem je je hond mee op vakantie? Hier vind je handige tips voor een vakantie met je viervoeter.

 

Gerelateerde artikelen