Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Groot en klein, maar vooral echt maatjes!

Groot en klein, maar vooral echt maatjes!

3 minuten leestijd

In Foxhol, onder de rook van Groningen, woont Marije samen met haar negenjarige dochter Isis op een boerderij. En daar is met vijf paarden, drie katten, ganzen, kippen en de honden Jo en Roos altijd wat te beleven!

Een tweede hond

Zo’n vier jaar geleden kwam Jo – een kruising tussen een Bordeauxdog en een Rottweiler – bij Marije en Isis wonen. Op dat moment woonde hond Uz nog bij hen. ‘Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat Jo bij ons kwam wonen. Ik wilde geen tweede hond en zeker niet zo’n grote. Maar via de gastouder van mijn dochter kwam hij op ons pad. Jo moest zo snel mogelijk een nieuw plekje hebben. Ik bood aan dat hij tijdelijk bij ons mocht komen.’
Maar al heel snel daarna besloot Marije dat Jo voorgoed kon blijven. ‘Het klikte heel goed met Uz, dat al een oud beestje was. Uz heeft zich een jaar echt aan Jo opgetrokken. Daarna overleed hij van ouderdom. Maar ik weet zeker dat hij het zonder Jo minder lang had volgehouden.’

isis en jo hond

Een klein vriendinnetje erbij

In de zomer van 2021 ging het weer kriebelen bij Marije. ‘Ik wilde altijd al een klein hondje hebben. Eigenlijk had ik allerlei vooroordelen over kleine hondjes. Bijvoorbeeld dat ze veel blaffen, druk zijn en dat ze écht opgevoed moeten worden. Maar ik wilde zelf wel eens ervaren hoe dat was.’ Marije zocht de Jack Russel Roos uit. ‘Toen we Roos ophaalden, was ze nog zo klein. Ze paste op één hand!’
Inmiddels is Roos uitgegroeid tot een jongvolwassen hond. ‘Roos verbeeldt zich dat ze sterk is, dat ze Jo aan kan. Maar Jo is ontzettend lief voor Roos. Hij zet haar op een goede manier op haar plek.’

roos hond

Veel soorten hondenvoer 

Marije heeft in haar leven met honden veel verschillende soorten hondenvoer geprobeerd. ‘Jo at vaak zijn bak niet leeg. Terwijl hij een hele grote hond is. Ik dacht altijd: als die een keer ziek wordt, heeft hij geen vet op zijn botten.’
Marije ging op zoek naar ander voer. In haar zoektocht kwam ze DARF tegen. ‘Biologisch, zonder toegevoegde rommel. En dat het in papieren zakken wordt verpakt, vind ik heel goed. Ik wilde het graag eens proberen!’ 

Altijd een lege bak

En dat is goed bevallen. Sindsdien eet Jo nagenoeg altijd zijn bak goed leeg. En ook Roos smikkelt lekker mee van de brokken. ‘Wanneer er een pallet met hondenvoer van DARF wordt bezorgd, rennen Jo en Roos rondjes rondom de goed ingepakte pallet. Ze ruiken al van afstand dat daar lekker eten in zit.’

DARF verkopen vanaf de boerderij

Omdat Marije zelf zo enthousiast is over DARF, denkt ze er nu over om zelf een verkooppunt van DARF te worden. ‘Een vriendin van me vroeg laatst of ze een zak van me mocht overnemen. Dat zette mij aan het denken: kan ik het voer ook vanuit mijn boerderij gaan verkopen?’ Hoe ze het precies wil gaan inrichten weet ze nog niet. ‘Ik ga er de komende weken over nadenken hoe ik dat vorm wil gaan geven.’ 

En Jo en Roos? ‘Zolang zij maar lekker kunnen smikkelen van hun brokken, vinden ze het prima!’

Zelf ook DARF ervaren? Klik hier om onze producten te bestellen!

Gerelateerde artikelen