Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Goede voornemens voor jou en je kat

Goede voornemens voor jou en je kat

4 minuten leestijd

Januari, de maand dat iedereen vol frisse energie het nieuwe jaar in gaat. Je motiveert jezelf om het in 2023 helemaal anders te gaan doen. Een paar kilo’s eraf, vroeger naar bed of minder tijd besteden aan je telefoon. Dat is soms best lastig. Op zoek naar voornemens die je wel kunt volhouden? Werk dan eens aan goede voornemens met je kat. En ga in zes stappen richting een leuker én gezonder 2023!

1. Quality time

Net zoals mensen hebben katten behoefte aan gezelschap. Natuurlijk kun je niet met je werk stoppen om de hele dag bij je kat te gaan zitten – dat is zowel voor je financiën als voor je kat geen goed idee. Maar je kunt wel iedere dag een moment inplannen waarop je écht even tijd maakt voor je huisdier. Plan een ideaal moment in om samen lekker gek te doen met je kat. Pak een speeltje, verstop snoepjes of als je een iets luier dier hebt: plan een kroelsessie in op de bank. Zo ontspannen zowel jij als je kat!

Kat goede voornemens

2. Spa-dag

Met je kat naar de sauna toe? Nee, dat lijkt ons geen strak plan. Maar jezelf en je kat één keer in de week echt even in de watten leggen? Een top idee! Jij je nagels in de lak en de nagels van je kat even bijknippen. En waar jij iedere dag twee keer je tanden poetst en flost, kun je dat ook doen met het gebit van je kat. Wél met zijn eigen tandenborstel natuurlijk ;). Zo’n twee tot drie keer per week de tanden en kiezen van je kat schoonmaken, houdt het gebit in optimale gezondheid. En hoe kan je zo’n ‘spa-dag’ nou beter afsluiten dan met een toffe nieuwe selfie samen met je kat? Say cheese!

3. Routine, routine, routine

21:00 naar bed, om 06:30 opstaan, eerst een glas water en dan sporten. Routine is iets waar de meeste mensen goed op gaan. En zo geldt dat ook voor de kat! Toen baasjes tijdens de lockdown thuis kwamen te zitten zagen onderzoekers een flinke stijging in lichamelijke klachten en gedragsveranderingen bij katten. Voornamelijk door de stress die deze onbekende dagstructuur met zich meebracht. Alsof je kat denkt: ‘Ben je er nou nog steeds? Normaal is dit mijn chill-uurtje.’ 

Een mooi voornemen voor 2023 is dus het aanhouden van een vaste routine voor zowel jezelf als je kat. Op dezelfde tijden opstaan en naar bed, vaste eetmomenten en natuurlijk stipt op dezelfde tijd even knuffelen. Hier worden zowel jij als je kat relaxed van. Ga maar eens ontdekken wat voor jullie werkt!

4. ‘APK’ voor je kat

Net zoals je auto heeft ook je huisdier zo af en toe zijn onderhoudsbeurt nodig. Plan deze van te voren en structureel in. Dierenarts? Check. Vaccinaties? Check. Ontvlooien? Check. Goed bezig, je kat is weer good to go!

5. Gezond eten

Gezondheid komt van binnenuit. De beste voeding is hier dan ook onmisbaar. Bij DARF werken wij met puur biologisch vers voer voor je kat. Op deze manier zorg jij ervoor dat je kat aan zijn gezonde voornemens werkt. Daarnaast hebben wij ook zalmolie. Deze is 100% natuurlijk en helpt op meerdere vlakken: het versterken van het immuunsysteem, het ondersteunen van de doorbloeding van hart en bloedvaten en het behouden van soepele gewrichten. Daarbovenop nog een glanzende vacht en gezonde huid en het plaatje is compleet. Een ware alleskunner! Je vindt de zalmolie van DARF hier.

6. Blijven bewegen

De meest voorkomende goede voornemens voor de mens zijn stoppen met roken, afvallen en meer sporten en bewegen. En met die laatste kan je kat heel goed meedoen! Door te bewegen behoudt je kat een gezond gewicht (of verliest hij zijn kerstkilo), blijven zijn spieren soepel en worden ziektes ten gevolge van obesitas voorkomen. Hoe je je kat extra laat bewegen? Door lekker te spelen!

 

Gerelateerde artikelen