Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - De leukste vakantielanden om te bezoeken met je hond

De leukste vakantielanden om te bezoeken met je hond

4 minuten leestijd

Het liefst zijn we altijd samen met onze trouwe viervoeters. Dus ook tijdens de vakantie. Maar misschien zijn niet alle bestemmingen geschikt voor jouw viervoeter. Dan is het goed om hier rekening mee te houden. In deze blog delen we 5 mooie én hondvriendelijke landen en gebieden waar je perfect met je hond naar toe kan tijdens je vakantie. Allemaal met de auto bereikbaar. 

Let op: check voordat je naar een ander land reist altijd even de regels en/of eisen die verbonden zijn aan het meenemen van een hond. Dit kan betrekking hebben op verschillende aspecten, van ras tot vaccinaties. Een goede voorbereiding is het halve werk 😉

1. De Ardennen

Zo ver weg, maar toch dichtbij. Dat is een vakantie in de Belgische Ardennen. Je waant je in een compleet andere wereld dan de vlakte in Nederland, maar het is slechts 2,5 uur rijden vanaf Utrecht. De Ardennen zijn een heerlijke plek om tot rust te komen en om lange wandelingen met jouw trouwe viervoeter te maken. Het is wel handig om een rugzakje met voldoende eten en drinken mee te nemen. En vergeet je GPS-tracker ook niet. Je wilt natuurlijk niet verdwaald raken in dit prachtige bosrijk.

2. Duitsland

Stap in de auto en rijdt samen met je hond, natuurlijk inclusief de nodige stops, richting Unesco Biosfeerreservaat Rhön. Dit is een middelgebergte in het midden van Duitsland en wordt ook wel het ‘Land van de verten’ genoemd. Deze naam heeft dit gebied te danken aan de prachtige vergezichten. Je kunt hier adembenemende wandelingen maken en je ziet regelmatig een paraglider langskomen. In 2010 is de wandelroute ‘de Hochrhöner’ uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van Duitsland. Het is dus zeker de moeite waard om dit stukje ongerepte natuur te bezoeken. 

Tip: vind je de terugweg van het natuurgebied in Duitsland richting Nederland te lang om in één keer te rijden? Overnacht dan in Hotel Haupt, het hotel van de familie Molenaar. Hier is je viervoeter meer dan welkom! En grote kans dat er zelfs DARF KVV in de vriezer ligt…

3. Schotland

Ga samen met je hond op pad in de Schotse Hooglanden. Een fantastische plek om samen doorheen te rijden en regelmatig een stop te maken voor een heerlijke wandeling. Rust en ruimte. Dat is wat je gaat ervaren in deze Schotse Hooglanden. Dit gebied wordt zelfs gezien als één van de mooiste en wildste natuurgebieden van Europa. Er is dus haast geen betere plek om met je hond op vakantie te gaan. Een bezoekje aan het meer van Loch Ness is ook zeker een aanrader, misschien dat jouw viervoeter het monster wel opspoort 😉

Tip: lees deze blogs met 8 handige tips voor een vakantie met je hond. 

4. Oostenrijk

Niet alleen voor de skiliefhebbers is Oostenrijk een heerlijk vakantieland. Ook in de lente en de zomer is Oostenrijk een mooi land om te bezoeken. Hier kan je namelijk prachtige wandelingen maken met als hoogtepunt prachtige uitzichten van behoorlijk wat hoogtemeters. Hier en daar moet je dus wel wat klimmen. Het is daarom belangrijk dat jouw hond in een goede conditie is en dat hij of zij het ook leuk vindt om een stevige wandeling te maken. Sluit je wandeling af met een heerlijke picknick voor jullie beiden op een prachtig uitkijkpunt. Op veel plekken kun je op de terugweg gewoon de gondel pakken.

5. Eigen land 

Vakantie in eigen land? Dan is dit al helemaal dé perfecte vakantie om je hond mee te nemen. Er is voor ieder wat wils in Nederland. Van een prachtige kust, groene natuur tot de waddeneilanden. In deze blog hebben we 6 prachtige plekken geselecteerd om met je hond te wandelen. En er zijn genoeg campings en hotels in de omgeving te vinden. Natuurlijk van tevoren wel even checken of je viervoeter ook welkom is. 


Op vakantie geweest met je hond? Stuur ons je leukste vakantiefoto via Facebook of Instagram! Dan delen we deze misschien wel op onze social-kanalen.

 

Gerelateerde artikelen