Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - BARF voeren aan pups

BARF voeren aan pups

3 minuten leestijd

Een nestje jonge pups. Gefeliciteerd! Ontzettend leuk en tegelijk een hele verantwoording. DARF adviseert al vroeg te starten met BARF voeren aan pups. Waarom en hoe je dat doet leggen we je uit. 

Wat is BARF?

BARFen betekent dat je zelf het menu van je viervoeter samenstelt en je dus precies dat erin verwerkt wat jij wilt. BARF staat voor Bones and Raw Food en staat voor het voeren van volledige (niet-dragende) botten in combinatie met spiervlees en orgaan. Bij een BARFmenu stel je een menu van spiervlees, bevleesde stukken bot en hele organen samen. Het BARF-principe zorgt er op deze manier voor dat honden niets tekort komen. Je kunt het vergelijken met onze schijf van vijf

Melk voor pups tot vier weken 

Tot een pup vier weken oud is, is de spijsvertering nog niet optimaal. Hierdoor kunnen voedselresten zich in de darmen ophopen. Als dit gebeurt, heeft een hond meer risico op hondenziektes of wormen. Ook kunnen de darmen in de eerste vier weken van een hondenleventje nog doorlekken, wat een grotere kans geeft op voedsel-intoleranties in de toekomst. Dat is natuurlijk het laatste wat je wil. Dus tot vier weken drinkt de pup lekker bij zijn moeder en voer je de pups alleen bij met melk speciaal voor puppies.

BARF voeren aan pups

Gemalen vlees voor pups vanaf vier weken

Als de pups vier weken oud zijn, kun je beginnen met het voeren van gemalen vlees. Denk aan tartaar of gemalen kopvlees. Begin met één keer per dag. Bevalt het? Dan geef je de pups de dag erna twee keer een beetje vlees. Kippenvlees, kalkoen, konijn en geit. Geef elke dag iets nieuws en iets meer. Als alles goed gaat, eten de pups na een week alles. Omdat het gebit van de pups zich tot de zevende week ontwikkelt, is het belangrijk al het voer goed te malen.

Grotere stukken vlees vanaf 7 weken

Als een pup zeven tot acht weken oud is, is zijn gebit bijna volledig ontwikkeld en zit het spenen van de moeder van de puppies erop. Vanaf dit moment mag je grotere stukken vlees en vleesbotjes op het menu zetten. Je kunt de viervoeterjes nu rauwe kuitbeenderen, kippenvoetjes, kippenhalsjes, runderpens en kraakbeen voeren. Lukt het de pup alles te eten en reageert hij er goed op? Dan is hij klaar voor het echte werk: het BARFen kan beginnen! In onze webshop vind je verschillende soorten BARF voor elke pup.

Is je viervoeter bijna een jaar, dan wordt het tijd over te stappen op voer voor volwassen honden? In onze blog ‘Van pupvoeding naar volwassen voeding’ lees je precies hoe dit het beste aan kan pakken.

Drinken jouw pups nog bij mamahond? Of zijn ze al aan het BARFen? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen