Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - 4x hoe DARF duurzaam bezorgt

4x hoe DARF duurzaam bezorgt

2 minuten leestijd

Onze chauffeurs zijn vijf dagen per week onderweg om jouw viervoeter het allerbeste vlees te bezorgen. Om onnodige uitstoot te voorkomen, rijden we onze routes zo duurzaam mogelijk. Hoe we dat doen? Dit is 4x hoe.

1 Elke dag in een ander postcodegebied

We zijn veel op de weg met gekoeld vers vlees. Elke dag in een ander postcodegebied. Van Nederland naar België en Duitsland. Dat betekent dat we op één vaste dag bij jou in de buurt zijn. Waarom niet vandaag bestelt, morgen in huis? Omdat onze vrachtwagens dan nóg vaker de weg op moeten en dat zorgt voor onnodige uitstoot. We vinden het mooi om te zien dat zoveel baasjes, vanuit milieuredenen, achter onze keuze staan.

2 Onze CO2 uitstoot = een boom

We ontkomen er niet aan om toch CO2 uit te stoten. Onze chauffeurs zijn namelijk toch veel onderweg met de bus of vrachtwagen. Daarom compenseren we samen met onze verzekering onze CO2. Dat doen we door bomen te doneren.

3 Berekenen van efficiënte routes

Uiteraard vinden we dat we eerst moeten voorkomen, voordat we gaan compenseren. Daarom delen we onze routes zo efficiënt mogelijk in en bezorgen we ‘maar’ één keer in de week. De optimale route zorgt ervoor dat onze auto’s minder lang op de weg zijn en minder uitstoten.  

4 We bezorgen gekoeld

Al het vlees dat we bezorgen is gekoeld. Dat doen we omdat vlees gekoeld de beste kwaliteit behoud. En dus niet bederft omdat het een tijdje buiten de koeling is geweest. Het vlees gaat vanuit onze koeling in Barneveld naar de koeling in onze busjes en vandaar weer naar de vriezer bij jouw thuis of bij jouw verkooppunt. We adviseren al onze verkooppunten om vlees gekoeld op te halen.

Kies je voor onze biologische diervoeding voor je hond of kat? Dan kies je dus voor een milieubewuste bezorging. Liever zelf je vlees ophalen bij een verkooppunt? Check dan wel altijd even bij het verkooppunt of de lievelingsproducten van je viervoeter op voorraad zijn!

Gerelateerde artikelen